Noi taxe….

Guvernul Boc a hotărât suprataxarea dulciurilor a shormei şi a Coca Cola ceea ce face sa mă simt ca în 1984 combinat cu « Minunata lume nouă ».
Nu beau cola şi nu mănânc shorma, e greu să nu treci de 50 kg, dar mi se pare absolut arbitrar şi discriminatoriu ce face acest guvern. E adevărat cele 3 produse îngraşă aşa că cel ca vrea să se conformeze standardelor lumii postmoderne trebuie să le evite, dar au libertatea de a le evita sau nu. Nu ai cum să obligi pe cineva să mănânce sau să nu mănânce ceva nici măcar, dacă cercetăriile arată că îi fac rău. Nu ai dreptul să fii un stat paternalist, pentru că asta îţi descalifică cetăţenii, îi consideră mici şi proşti. Şi cum statul ştie mai bine, împreună cu Ministerul Sănătăţii ce ne face bine şi ce nu, noi ne fiind decât nişte pioni ce trebuie hrăniţi corespunzător pentru a muncii corespunzător. Nu poţi să spui că Cola este un viciu! Şi nu poţi decide tu ca stat in numele meu ca cetăţean ce să mănânc, e o restricţionare a libertăţii personale. Numai eu am dreptul să decid în chestiuni ce nu ţin decât de mine şi nu dăunează celor din jur. E o restricţionare a libertăţii elementare, mai urmează ca statul să îmi spună când şi pentru cât timp să stau la baie. Veţi spune că, că de fapt suprataxarea nu e o restrângere a libertăţii pentru că nu le interzice, ci doar le creşte preţul. Da dar, statul intevine arbitrar în economie, pentru că impune preţuri, el încalcă libertatea economică şi dreptul meu de a cumpăra produsele în funcţie de cere şi nu de voinţa statului. Statul îşi depăşeşte atribuţiile şi o face în numele binelui meu! Ce ipocrizie, mulţumesc, prefer să îmi fac singură meniul!

P.s. Nici măcar Hristos, în zile de post, nu îmi interzice dulciurile şi cola!

3 Commentaires

Classé dans Non classé

3 réponses à “Noi taxe….

 1. silverman

  Stimata d-ra Ana protestul dvs. este legitim, dar emotional, usor..naiv si exagerat(kestia cu 1984!).Sa ma (va) explic.
  « Mundus vult decipi, ergo decipientur » spuneau cu cinism prestidigitatorii Evului Mediu si isi faceau treaba cu iuteala de mana si nebagarea noastra (a vulgului,evident) de seama.Politicienii nostri sunt cei mai mari scamatori(Base fiind un mare talent, mult peste David Copperfield !) si atunci iata , arunca pe piata snoava asta cu grija pt. popor, de fapt un tertip de balci.dar aproposito ati vazut vreun propietar de fast-food protestand? Parerea mea este ca in spatele usilor inchise s-a perfectat un gentleman agreement intre guvernanti si negustorii importanti de cola, hamburgeri ,shaorme si altele. Cu ocazia taxelor cresc si preturile ca e logic,nu?, dar cresc mai mult decat ar trebui, ca de! la gramada nu iti mai dai seama.Daca taxa nu se aproba e si mai bine.Poporul e fericit, presa asisjderi, opinia publica a invins,uitam ca in acest timp creste pretul giga caloriei cu aproape 10% ceeace e mult mai grav, iar domn doftor primarele nostru care ne-a promis ca va subventiona cresterea , declara cu candoare ca n-are bani(nu el, primaria). Este o veche tehnica de manipulare ,folosita cu succes si de Raposatu de te mirai ce scriau atunci ziarele comuniste!Dupa cum si declaratiile lui Cristian Preda la care

 2. silverman

  (Continuare, calculatorul a luat-o brusc razna) d-l Boc raspunde cu blandete, sunt un exemplu de « democratie interna » in PDL. Asa ca vorba mamitei din D-l Goe :
  « La bulivar birjar, la bulivar »

 3. silverman

  Stimata d-ra Ana protestul dvs. este legitim, dar emotional, usor..naiv si exagerat(kestia cu 1984!).Sa ma (va) explic.
  « Mundus vult decipi, ergo decipientur » spuneau cu cinism prestidigitatorii Evului Mediu si isi faceau treaba cu iuteala de mana si nebagarea noastra (a vulgului,evident) de seama.Politicienii nostri sunt cei mai mari scamatori(Base fiind un mare talent, mult peste David Copperfield !) si atunci iata , arunca pe piata snoava asta cu grija pt. popor, de fapt un tertip de balci.dar aproposito ati vazut vreun propietar de fast-food protestand? Parerea mea este ca in spatele usilor inchise s-a perfectat un gentleman agreement intre guvernanti si negustorii importanti de cola, hamburgeri ,shaorme si altele. Cu ocazia taxelor cresc si preturile ca e logic,nu?, dar cresc mai mult decat ar trebui, ca de! la gramada nu iti mai dai seama.Daca taxa nu se aproba e si mai bine.Poporul e fericit, presa asisjderi, opinia publica a invins,uitam ca in acest timp creste pretul giga caloriei cu aproape 10% ceeace e mult mai grav, iar domn doftor primarele nostru care ne-a promis ca va subventiona cresterea , declara cu candoare ca n-are bani(nu el, primaria). Este o veche tehnica de manipulare ,folosita cu succes si de Raposatu de te mirai ce scriau atunci ziarele comuniste!Dupa cum si declaratiile lui Cristian Preda la care d-l Boc raspunde cu blandete sunt un exemplu de « democratie interna »in PDL.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s