Revin legat de taxa pe fast food,

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa introduca, de la 1 martie, o taxa pe produsele tip fast-food, pe modelul taxei pe viciu, banii urmand a fi destinati programelor de sanatate si de investitii, a anuntat ministrul Attila Cseke. Referitor la produsele pe care le are in vedere aceasta taxa, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel a declarat ca se aplica tuturor produselor care contin E-uri, aditivi, grasimi sau sare, singurele exceptate fiind apa, sucurile naturale, legumele, fructele si produsele bio, titrează un ziar de azi.
Ori dacă asta urmează să se întămple aflăm un lucru mult mai îngrijorător, nu avem de a face cu o taxă discriminatorie şi arbitrară ci cu o taxă generală, pe cam tot ce se poate mânca. Produsele bio, exceptate de la această taxă, sunt oricum foarte scumpe. Nici legumele şi fructele nu sunt adesea prea ieftine. Sămbătă în Carrfour o salată consta între 2,5 lei şi 8 lei. Până şi o persoană care poate să mănânce doar salată la o masă, plăteşte o masă destul de scumpă. Sucurile naturale sunt din nou în categoria produselor foarte scumpe, de ce nu se gândesc dragii noştrii naturişti să scadă preţul la aceste produse. Dacă 2l de Fanta sunt 5 lei şi 1 l de suc natural de portocale 7,8 lei,populaţia optează pentru prima variantă, pentru că cea de a doua e prea scumpă. După noua taxă probabil că 2l de fanta vor fi aproximativ la fel de scump ca 1l de suc natural, aşa că nu poţi spune că vei creşte consumul la suc natural în aceste condiţii. Fanta se va adăuga sucului natural, în cadrul produselor scumpe, de lux, pentru un venit mediu. Cât despre apă, consumăm apă îmbuteliată pentru că sistemul de transport al apei, cel puţin cel din Bucureşti, este atât de prost încât aceasta este inconsumabilă.
Nu cred că sunt subiectivă, subiectivitatea presupune implicare directă, ori eu nici nu deţin un restaurant fast food, nici nu consum astfel de produse. Dacă subiectivitatea presupune vina de a nu înghiţi ceea ce îmi propune guvernul meu, îmi asum vina de a fi subiectivă şi de a rămâne aşa.

Poster un commentaire

Classé dans totalitarisme pe dos

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s