La picioarele crucii

Oare cît timp poți sta la picioarele crucii? oare poate cineva sta onest la picioarele crucii? Vazând toată suferința inutilă? Ai putea trișa gândindu-te la Înviere, dar daca ești la picioarele crucii, chiar dacă știi că urmeaza o înviere tot nu îți vine să crezi în ea, nu atunci. Sa îl vezi pe Dumnezeu răstignit si lumea fară nici un Dumnezeu. E adevărat, nu ești tu cel crucificat, tu doar stai acolo  jos la picoarele crucii, doar privești și te întrebi care e sensul suferinței de pe cruce. De ce inocentul trebuie sacrificat? de ce e intuneric in jur ? Da, am greșit  și noi pe ici pe colo, dar chiar trebuie cineva să moară pentru încălcarea poruncilor? Chiar nu exista eliberare magică, adică fara preț de sânge?
Ca si la suferința din lumea asta, nu am bătut noi pironele în mâinile lui Hristos, dar într-un fel suntem coresponsabili de suferința produsă. La picioarele crucii, nu poți
face filosofie. Poti fi doar umilit, rațiunea si ființa ta sunt umilite. Nu vrei sa stăo acolo,căci acolo tot cotidianul și toate speranșele tale mundane tau sunt puse sub un mare semn de întrebare. In noaptea cea mai întunecata a sufletului întrevezi crucea dar tot ce îți dorești e să treacă. Când ești în stare de veghe, încerci sa îți organizezi viata astfel încât să eviți crucea! Dar cum vrei sa fi mântuit daca tu nici nu poți privi către cruce??
Cum sa o pui in centrul vieții tale când e un scandal inadmisabil și tu vrei doar o viață noramală,comodă, binecuvântată?

Poster un commentaire

Classé dans Non classé

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s