Politica, Religie, Fotbal

Nu am scris niciodată despre fotbal, nu ma pricep şi nici măcar nu urmăresc ca amatoare, dar ceea ce aud în jurul meu nu poate să nu îmi atragă atenţa despre acest Campionat Mondial.
În primul rând ar fi de remarcat un accident tragic, doi somalezi au fost ucişi pentru că se uitam la un meci, întrucât acestă activitate este o pierdere de vreme faţă de lupta sfântă a jihadului de la care îi întrerupe. Membrii ai grupării Hizbollah-Islam au descins în case, ca pe vremuri la noi Securitatea, şi au ucis doi somalezi ce se uitam la o partidă de fotbal. Arbitrariul a atins culmi desavarsite. Nu îmi pot reţine groaza şi uimirea în faţa unui astfel de fenomen. E adevărat creştinii au trecut de partea cealaltă a baricadei în care suspendă o liturghie pentru a vedea un meci. Nici aşa nu merge, dar în nici un caz ca cei ce cred că pot decide orice gest al vieţii unui om.
În al doilea rând politica manipulează sportul. Un filmuleţ accesibil pe youtube arată cum ştirile din Coreea de Nord manipulează informaţiile din fotbal, şi cum Coreea de Nord a câştigat meciul cu Brazilia. Este prezentat doar golul real al nord coreenilor şi sunt omise golurile marcate de Brazilia. În plus, este insinuată ideea că dacă Coreea a reuşit să bată fosta campioană a lumii, atunci ea poate să devină campioană a lumii, nu?
Sper totuşi ca după meciul cu Portugalia 7: 0 pentru portughezi să nu fie decapitaţi toţi jucătorii nord coreni la întorcere. Nici azilul politic pentru jucători nu ar fi o soluţie întrucât jucătorii probabil au familii, pe care regimul nu va oscila în a le ucide în locul lor.
Şi acum o parte ceva mai veselă. Nu vi se pare că acest campionat pare revanşa ţărilor din lumea a treia împotriva ţărilor imperialist capitaliste? Germania pierde în faţa Serbiei 0:1, Slovenia reuşeşte un egal cu SUA şi Algeria cu Anglia ( ar fi trebuit cu Franţa pentru ca revanşa să fie exactă, doar că acest lucru era greu din punct de vedere tehnic cum diverşi jucători din echipa Algeriei sunt de fapt cetăţeni francezi, e mai uşor să promovezi aşa). Franţa a pierdut de altfel în faţa Mexicului şi dacă aceste campionate sunt corecte politic mă aştept să piardă şi astăzi în faţa Africii de Sud.
Informaţiile din acest post sunt toate prinse din zbor din diverse discuţii cu prietenii, deci meritul lor nu îmi aparţine. Sper ca prietenii care vor citi acest articol să nu se supere că folosesc informaţiile din discuţiile cu ei şi să nu considere articolul ca un plagiat!

1 commentaire

Classé dans Non classé

Une réponse à “Politica, Religie, Fotbal

  1. silverman

    Bine ati venit pe taramul sacru al fotbalului va ureaza Paul(caracatita)!

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s