Poneiul mic rastorna carul si mai mic

Daca traim intr-o lume corecta politic nazistii reali ar trebui sa fie deranjati de poneiul cu zvastica, ei ar trebui sa reclama arta acesta decadenta care ii ia in ras si ii ironizeaza cele mai sacre simboluri. Nu asociatiile evreiesti, ci asociatiile naziste( daca ar avea voie sa existe) ar trebui sa faca scandal.

Calul, armasarul viteaz, poate fi usor identificat ca simbol al armatei care in raidul ei cucereste tot, armata gata sa se sacrifice pentru a ne proteja. Insa un ponei roz e exact caricatura acestei forme de raportare dura la lume a cuceritorului. Nu armele de foc sunt cele ce cuceresc azi,ci chestiile micute, dragute si simpatice al carui prototip este micul ponei roz. Atentie!! asta e o forma de a spune ca ideologia a invatat sa se insereze mai subtil decat pe campul de lupta. De fapt poneiul asta, e un cal troian ce poarta in sine pericole mult mai rele decat isi pot imagina cei ce citesc aceste randuri!!

Cat despre pseudonimul artistei Nuclear Fairy” mi se pare o crunta ironie asupra acestei lumi in care nu se mai poate visa si in care zanele trebuie sa faca cursuri de fizica nucleara ca sa le mai iasa ceva vraji.

Iar ICR se tine de astfel de subiecte, in loc sa iasa in fata cu studii serioase si demne de intrat in dialog cu altele din cultura lumii.

Ps. Cultura romana este cultura facuta de cetateni romani si nu are nici o treaba cu vreo mistica pasunisto/mioritica.

1 commentaire

Classé dans Non classé

Une réponse à “Poneiul mic rastorna carul si mai mic

  1. Ca « opera deschisa », poneiul roz se poate deschide catre o serie intreaga de semnificatii si de interpretari; cu toate aceastea eu raman mai mult decat sceptic cu privire la calitatea de opera de arta a unei astfel de corcituri intre pegas si calul troian, care in loc sa-l poarte pe Hercules (a se citi ideologia) in spinare, il duce in burta. Penrtu toate aceste specii degenerate de -ponei roz – sugerez tratament intensiv cu vomitive.
    Cam atat
    paul
    http://paulgsandu.wordpress.com/

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s