impotriva modului romanesc de a face campanii electorale

Are cineva o bombă? Aş avea nevoie de ea pentru o mica manifestare politică. În centrul Ploieştului, la Casa de Cultură, partidul Rromilor oferă un concert de manele pentru PD-L. Aşa că orice cetăţean implicat în viaţa politică are ocazia de a participa la acest recital minunat. Aşa înţeleg indivizii aceştia să facă o campanie electorală să ofere cel mai penibi circ. Cum e posibil ca după anii de comunism în care am văzut la ce anomalii ideologice se poate ajunge să nu vedem în politică decât o vânare de voturi prin cele mai alienante modalităţi??

Modul de a face campanii electorale este total contraeducativ: o dată cultural şi o dată socio-politic. Ce pretenţie să ai de ei, când organizatorii aleg o astfel de strategie şi când cetăţenii se bucură cuminţi de ce le oferă lor politicul?

Oamenii aştia nu înţeleg un lucru esenţial că politicul este traiul în comunitate de care fiecare e responsabil şi dacă au probleme nerezolvate nu e numai vina nenorociţilor alora, care nu se mai satură de putere. De ce nu s-a gândit nimeni la campania electorală în care să meargă să îi întrebe pe oameni ce probleme au şi să le ofere soluţiile gândite de partidul lor? Vrem argumente, nu joc al imaginii, care nu poate decât să degenereze în caricatură !!!

Mult mai calmi, de cealaltă parte a drumului ecologiştii, aceşti filosofi păşunişti cum le spunea Noica împart balonaşe verzi şi zâmbesc frumos spunându-ne să votăm pentru mai multe spaţii verzi şi pentru locuri de parcare din nişte jeep-uri 4×4.

Un lucru este cert, campania asta m-a convins NU o să votez cu reprezentaţii pe care ii sugerează Copilul de Aur!!

Poster un commentaire

Classé dans totalitarisme pe dos

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s