Fetiţa şi ţigarea

 

Pentru cei care mai apreciează libertatea de gândire şi opţiunile care transcenend cadrul la modă! Nerecomadată adepţilor tendinţelor corecte politic!

 

Cartea autorului francez Benoit Duteurtre, apărută în colecţiile Cotidianul, poate fi citită ironic, lejer distrându-ne de consecinţele totalmente iraţionale şi nedorite ale prostiei umane, în încercarea de a impune o ordine nefirească, de a obliga oamenii să fie drăguţi înainte de a le permite să fie liberi.

Sau din contră ea poate fi citită tragico-alarmat pentru că vedem efectele descrise în lumea de zi cu zi.

Este cartea în care un condamnat la moarte poate obţine graţierea pentru că ultima dorinţă, de a fuma o ţigară nu e permisă de regulamentul închisorii şi astfel procedura juridică este viciată şi directorul închisorii este pus în imposibilitatea de a satisface simultan două alineate care se contrazic.

Este cartea în care viaţa unui cuplu liniştit este întreruptă de faptul că nu vor să judece ipocrit cedând în faţa tuturor tendinţelor politicaly correcte la modă.

Este cartea în care Gruparea pentru un terorism de calitate organizează un joc interactiv în care internauţii votează liniştiţi din casele lor care din cei 6 ostatici va fi împuşcat luna aceasta.

Vedem în plus câteva aluzii critice la moravurile francezilor cum ar fi cea legată de Martyr Academy, parodie a jocului televizat foarte la modă Star Academy. Nu m-am put abţine să nu mă distrez de asemnea aflând că pe câinele personajului principal în cheamă Sarko.

Poster un commentaire

Classé dans recenzii

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s